Вийшла друком монографія «Українські вчені та політкомісари в історії Кам’янець-Подільського інституту народної освіти 1921-1930 рр.): персональний вимір»

Вийшла друком монографія Олександра Завальнюка та Діани Яблонської «Українські вчені та політкомісари в історії Кам’янець-Подільського інституту народної освіти 1921-1930 рр.): персональний вимір».

У монографії подано короткий нарис про десятирічну історію Кам’янець-Подільського інституту народної освіти, представлено понад три десятки портретів керівників, комісарів, українських вчених, які в різний час працювали у нашому виші в період 1920-х рр. і творили перший досвід підготовки педагогічних кадрів, реалізовували певні наукові завдання. Також наведено біографічні дані, що стосуються й інших періодів їхнього життя та діяльності, зокрема трагічної долі під час сталінських репресій 1930-х рр.

Видання розраховане на науковців, студентів, учителів, працівників музеїв, бібліотек, архівів, краєзнавців, усіх, хто цікавиться історією вищої школи в Україні, внеском науково-педагогічної інтелігенції в освітні процеси.