У Конференц-Залі К-ПНУ Відбувся Круглий Стіл «Борис Кушнір: Основні Віхи Життєвого І Професійного Шляху (До 100-Річчя Від Дня Народження)»

22 лютого у конференц-залі К-ПНУ відбувся круглий стіл «Борис Кушнір: основні віхи життєвого і професійного шляху (до 100-річчя від дня народження)». Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор університету Сергій Копилов. Про основні події з життя Бориса Кушніра зазначив доктор історичних наук, професор Олександр Завальнюк. Як про ветерана та подвижника краєзнавчого руху Поділля про Бориса Михайловича розповів доктор історичних наук, професор Лев Баженов.

Зі спогадами про Бориса Кушніра виступили його учні та колеги –завідувач кафедри всесвітньої історії, доктор історичних наук, професор Валерій Степанков, завідувач кафедри історії України, доктор історичних наук, професор Анатолій Філінюк, доктор історичних наук, завідувач кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін Олександр Федьков. У межах круглого столу також відбулася презентація навчально-методичної літератури навчальної лабораторії «Дидактика історії», зокрема було представлено збірник наукових праць «Проблеми дидактики історії» (11 випуск) і навчальний посібник «Навчання історії в зарубіжній школі».

У роботі круглого столу взяли участь: ветеран К-ПНУ, кандидат історичних наук, доцент Василь Якубовський, керівники Кам’янець-Подільського і Дунаєвецького центрів професійного розвитку педагогічних працівників, учителі історії Дунаївців і Кам’янця-Подільського та Кам’янець-Подільського району, співробітники Кам’янець-Подільського міського архіву, магістранти історичного факультету.

Працівники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки університету підготували виставку літератури, присвячену Борису Кушніру, з якою мали змогу ознайомитися усі учасники круглого столу. Також було презентовано віртуальну виставку-презентацію «Кушнір Б.М. – талановитий педагог, відомий методист та провідний краєзнавець» (підготувала працівник інформаційно-бібліографічного відділу Наталія Козак). З виставкою можна ознайомитися на сайті бібліотеки за покликанням.

За результатами засідання круглого столу було прийняло рішення про опублікування доповідей про життєдіяльність Бориса Кушніра і спогадів про відомого краєзнавця окремим розділом у 12 випуску збірника наукових праць «Проблеми дидактики історії».

Пресцентр